Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sanal Kart Nedir?

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Sanal karta neden ihtiyaç duyulur?

Güvenli alışveriş için herkes kendine göre endişe taşır. İnternet üzerinden ürüne ulaşmak ve zaman tasarrufu yapabilmek oldukça güzeldir. Lakin akıllarda güven duygusu belirerek geri adım atılabilmektedir. İnternetten alışveriş yapabilmek ve harcamayı yaparken güven duyabilmek için sanal karta ihtiyaç duyulabilir. Bu kişinin anlaşmalı olduğu banka aracılığı ile çıkartılabilir. Sahip olunan asıl karta ek kart gibi düşünülebilir. Harcama esnasında anlık limit belirleyip tutara göre sanal karta para transferine izin verilir. Böylelikle birey o anda ne kadar ödeyecekse sanal kartına o kadar para transferi yapmış olacağı için, iyi olmayan amaçlı firmadan alışveriş yapsa daha limitte sıfır kalacağı için kayıp yaşamayacaktır. Böylelikle güven duygusu pekişerek alışverişte keyifli hale gelecektir.

Sanal kart nedir?

Bireyin kredi kartına özel olarak tanımlanmış, limitine kendisinin karar verebileceği ek karttır. Bu karta sahip olmak ile müşteriye yeniden bir sorumluluk yüklenmeyecektir. Yani diğer bir deyimle yıllık ücret, vergi vs. gibi konular asıl karttan devam ederek her hangi bir ekstra ücret ödenmeyecektir.  Bu karttan yapılacak harcamalarda kişinin kullandığı asıl kart baz alınır. Harcama esnasında sanal karttan çekim yapılıyor olsa da asıl paranın muhatabı gerçek karttır. Sahip olan kişi karttan çekimi kadar transfer ederek sanal kartına anlık hesap açmış olur.


Sanal kartı nasıl kullanacağız?

Banka ile görüşme yapılarak istek talep edilir. Başvurular sonrasında arzu edilen tarihte kart aktif şekle getirilir. Sonrasında arzu edilen miktar asıl karttan sanal karta geçiş isteği iletilir. İnternet bankacılığı kullanıyor olmak bu anlamda kişiye yarar sağlayabilir.
Örneğin kart sahibi ihtiyaç duyacağı 200 TL’lik bir ürünü internetten beğenmiş olabilir. Almak istediği anda gerçek karttan sanal karta para transferi teklifinde bulunur. Yalnızca almak istediği ürün tutarınca para sanal karta geçirilir. Girilen bilgiler ışığında alınan ürün sonrasında sanal kartta limit kalmaz ve eğer firmaya güven duygusu yoksa geride boş bir kart kalacağı için kayıp yaşanmayacak olması alışverişi güvenli hale getirir.

Garanti bankası, yapı kredi bankası ve iş bankası gibi pek çok fazla banka sanal kart çalışması hizmeti vermektedir. İnternetten çok alışveriş yapanlar ve güven duygusu zedelenmiş kişiler bu gibi bankalarla iletişime geçerek sanal kart isteğinde bulunabilirler. Böylelikle kolay alışveriş güvenli hale getirilir ve can sıkıcı olaylarla karşılaşılmayacağı için alışveriş endişesiz hale dönüştürülebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye