Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kredi notu nedir?Nasıl yükseltilir?-27.05.2013

10 Nisan 2013 Çarşamba


Kredi notu son dönemde banka kredisi çekmek için başvuruda bulunan pek çok kişinin sıklıkla duyduğu bir terimdir.Peki kredi notu nedir ve kredi notu nasıl yükselir? Kredi notu kişilerin gelir durumlarından ödeme düzenlerine kadar pek çok kriterin değerlendirilmesi sonucu oluşan puanlardan oluşmaktadır.
Kredi notunu yükseltmek için dikkat edilmesi gereken ilk şey banka ödemeleri de dahil olmak üzere adınıza kayıtlı bulunan tüm faturaların ve borçların düzenli olarak gününde yatırılmasıdır. Genelde ödemesi düzenli olan kişilerin kredi notlarta yüksektir. Kredi notu öğrenme işlemi bankalar için çok kolaydır. Bunun için kredi başvurusu işleminde kullandığınız T.C. kimlik numaranız yeterli olacaktır.
Bankalar kurmuş oldukları özel bir sistem sayesinde banka üzerinden işlem yapan kişilerin bilgilerine kısa sürede ulaşmakta ve ödemelerinin düzenine göre oluşan kredi notunu görerek kredi kartı başvurusu ya da kredi başvurularını bu puana göre değerlendirmektedir.


Kredi notunun avantajları arasında yüksek kredi puanına sahip kişilerin kredi onaylarının çok daha hızlı şekilde çıkarılması ilk sırada yer almaktadır,daha detaylı bilgi ve sorgulama için www.kredinotu.org adresindeyiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye