Blogger tarafından desteklenmektedir.

Atm Kartımı Yuttu Ne Yapmalıyım?

24 Mayıs 2014 Cumartesi

ATM neden kart yutar?

Para çekerken, işlem yaparken çok nadirde olsa ATM kartı yutabilir. Burada neden kişinin bankaya olan yüklü borcu olabilir. Burada banka kartın tanımlanması ile bloke talimatına göre kartın yutulmasının gerçekleşmesini sağlayabilir. Kişi böyle bir durumu varsa zaten kendisini biliyor olacağı için sebep bariz olacaktır. Diğer yandan kartın yutulmasında sebep teknik bir problem olabilir.

Yutan banka kartı nasıl çıkarılacak?

ATM kartı yutmuş ise bulunulan yere göre yapılacak şeyler değişir. Bankanın dışında var olan ATM den işlem yapılırken böyle bir kayıp yaşanmış ise yetkili ile görüşüp yardım talebinde bulunulur. Yetkili ancak kartın sahibine kartı verebilecektir. Kimlik ibrazı bu aşamada zorunludur. Pasaport, ehliyet gibi kimlik yerine geçebilecek bir belge ile kart sahibi kartına ulaşabilir. Şayet kart sahibi işlem için kartını başkasına vermiş ve sorumluluk başkasında ise kart teslim edilmeyecektir. Bu aşamada geçici işlem yapan kişi, asıl kartın sahibini bulunulan mekana çağırarak kartın alınması için girişimde bulunabilecektir.


Eğer banka kartı her hangi bir bağımsız ATM den yutulmuş ise bloke işlemi için ve kartın çıkarılabilmesi için bankayı araması gerekir.  Problem teknik bir şey ise banka yetkilisi verilen talimata göre karta geçici bloke işlemi koyacaktır. Sonrasında kişi kartını kendisi teslim alabilecek ve bloke kaldırılarak aktif halde kullanılabilecektir.


Her hangi bir nedenden dolayı ATM kartı yutmuş ise kartın yetkililerce blokesinin yapılması istenmelidir. Kötü amaçlı insanlar tarafından kullanılmaması ve güvenliğin sağlanabilmesi adına bu şarttır.  Burada kötü niyetli şahıslar kartın yutulmasına izin vermiş olma ihtimali düşünülerek hareket edilmelidir. Aksi halde yutulan kart ile kötü niyetli insanlar işlem yapabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye