Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kredi Notu Nedir?

7 Şubat 2014 Cuma

Bankaların kredi ürünlerinden yararlanmak istediğinizde, banka sizin risk analizinizi yapmaktadır. Bu analizde ise en önemli unsur kredi notudur. Peki, kredi notu nedir?

Bankaların kredi, kredi kartı, esnek hesap gibi ürünlerinden kullandığınızda bir sorumluluğunuz vardır. Bu ürünlere olan borcunuzu düzenli olarak ödemeniz gerekmektedir. Düzenli ödemeler gerçekleştirdiğinizde herhangi bir sorun oluşmamaktadır. Ancak ödemelerinizde aksamalar ve düzensizlikler olursa bu durum kredi notunuzu etkilemektedir. Kredi notu, sizin ödemelerinize göre yükselmektedir ya da düşmektedir. Kredi notu Kredi Kayıt Bürosu tarafından belirlenmektedir. Sizin yaptığınız her ödeme kredi skoru üzerinde olumlu veya olumsuz etki etmektedir.


Siz ödemelerinizi düzenli ödediğiniz sürede kredi notunuz yüksek olmaktadır ve ileride bankaların bu ürünlerini kullanmak istediğinizde herhangi bir sorun oluşmamaktadır. Ancak ödemelerinizde bir düzensizlik olursa bu sefer kredi notunuzda düşmeler gerçekleşmektedir. Kredi notu düşük olanlar bankaların kredi, kredi kartı ve esnek hesap ürünlerinden yararlanması daha zor olmaktadır.

Banka ürünlerinde ödemeniz gereken borçları bir gün dahi geçekleştirdiğiniz de kredi notunuz olumsuz etkilenir. Bu yüzden kullandığınız ve kullanacağınız ürünlerin ödemelerini düzenli gerçekleştirmeniz ileride kullanacağınız krediler için çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye