Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kredi Kartımı Nasıl İptal Edebilirim

4 Şubat 2014 Salı

Bir çok nedenden dolayı kredi kartımı nasıl iptal edebilirim sorusunu sorabilirsiniz. Genellikle birden çok kredi kartına sahip olanlar belirli bir süre sonra çok kredi kartı kullanmanın zararları ile karşılaşıyor ve tek kredi kartı kullanmak istiyorlar. Bunun içinse diğer kredi kartlarını iptal ettiriyorlar.

Kredi kartını iptal ettirmek için bir diğer sebep ise kredi kartı borçları. Ülkemizde binlerce kişinin ortak sorunu olan kredi kartı borç mağdurları, borçlarını bitirdikten sonra bir daha böyle bir durum yaşamamak için kredi kartlarının iptalini gerçekleştirmek istiyorlar. Bunun için aslında bitirmeye de gerek yok. Kredi kartı borcu varken de kredi kartınızı iptal ettirebilirsiniz.
kredi kartımı nasıl iptal edebilirim

Kredi kartını iptal etme işlemi için yapmak için bir kaç yol izleyebilirsiniz. Banka personeli ile muhatap olmak istemiyorsanız beyaz bir kağıda isminizi ve kart bilgilerinizi belirterek iptal ettirmek istediğinizi yazın ve çalıştığınız şubeye faks çekin. Bu işlem sonrasında bankanın işleminizi gerçekleştirmek için 7 günü vardır. Bu 7 gün içerisinde kredi kartınızı iptal etmelidir.


Kredi kartı iptal ettirmek için telefon bankacılığını da kullanabilirsiniz. Ancak müşteri temsilcisi ile irtibata geçtiğinizde ve kartınızı iptal ettirmek istediğinizde yetkili kişi iptal işlemini gerçekleştirmemek için bin dereden su getirecektir. Sizlere çeşitli kampanyalar, puanlar, avantajlar sunacaktır. Bunların hepsi sizi daha çok kredi kartı bataklığına sokmak için yapılan hamlelerdir. Siz bunların hiç birine kanmayarak sadece kapatmak istediğinizi bildirin. Ayrıca sizlere şu yolu takip etmenizi öneririz. Kredi kartı borcunuzun tamamını kapatmışsanız telefon bankacılığı ile hesap hareketleriniz ve borcunuzun tamamen kapatılıp kapatılmadığını sorun. Banka yetkilisi sizlere borcunuzun kapatıldığını söyleyecektir. Borcunuzun olmadığını söyledikten sonra direk kredi kartınızı iptal ettirmek istediğinizi söyleyin. Banka ile görüşmeleriniz kayıt altına alındığı için ileride bankanın sizlere herhangi bir nedenden borç çıkarması durumunda bir kanıtınız olacaktır. Son olarak görüşmenizin geçtiği tarihi ve saati not almayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye