Blogger tarafından desteklenmektedir.

Banka Haricinde Kredi Temin Edebilir Miyim?

4 Haziran 2014 Çarşamba

Neden Krediye İhtiyaç Duyabilirim?
Yaşam koşulları çağımızda oldukça zordur. Alınan maaş ve ödemeler çoğu zaman uyumsuz bir hal alır ve döngü sekteye uğrar. Kişiler bu karmaşadan kurtulabilmek için yüklü parayla tüm borcu kapatmak ve devam edecek süreçte aylık belirli periyotlarda düzenli ödeme yapmak isterler. Ayrı ayrı her birime yapılacak ödeme hesapları karıştırır ve zamanla hesap büsbütün karışır. Tüm bu genelleme ile kişiler bankadan kredi çekmek isterler. Ancak kredi notunun düşük olması, kara listede olmak gibi olumsuz vakalarda kişiler bankadan kolaylıkla kredi alamazlar ve başka yollar düşünürler.

Banka Haricinde Nasıl Kredi Temin Edebilirim?

Ne yazık ki yasalar gereğince bankalardan hariç hiçbir kurumun buna yetkisi yoktur. Kağıt üzerinde garantide olmak ve yasalara uygunluğu düşünülürse diğer ihtimaller ortadan kaldırılmalıdır. Kredi notu düşüklüğü, kara listede olma durumu vb. durumlardan dolayı bankalara müracaat yapılamıyorsa tefeci gibi hiçbir resmi yaptırımı olmayan kişilerden de böyle bir talepte bulunulmamalıdır. İleride ödeme sıkıntıları vs. yüzünden büyük problemler yaşanabilir. Ayrıca bu durum yasal olmayacaktır.

Krediye Acil İhtiyaç Duyuluyorsa Nasıl Yardım Sağlanacak?


Kredi notu düşüklüğü söz konusu ise bunun yükseltilebilmesi için geniş zaman ihtiyaç duyulabilir. Şayet acili yeti olan bir konu varsa bankalar ile tekrar iletişime geçmek ve finansal destek için araştırma yapmak gerekebilir. Sonuç alınamayacak durumlarda yasal olmayan finansal desteğe gitmek yerine bire bir tanışıklık olan kişilerden destek talebi sağlanabilir. Finansal anlamda desteği sağlayacak olan kişilerin aile bireyleri olması halinde oldukça güvenilir bir alışveriş söz konusu olacaktır. Ne yazık ki banka haricinde hiçbir kuruluş bireylere kredi temin edemeyecek ve bu anlamda yardım sağlayamayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye