Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bir Kişide En Fazla Kaç Tane Kredi Kartı Olmalı?

4 Haziran 2014 Çarşamba

Kredi kartı kullanıcılığı çığ gibi yayılmıştır. Her yetişkin bireyin cüzdanında bir ya da daha fazla kredi kartı bulunmaktadır. Nakit para taşımanın zorluğu yahut kredi kartı ile çekim yapıp taksite böldürmenin kolaylığı gibi düşünülse de bu durumda abartıya kaçmamak gerekir.

Kredi kartları neden nakit paradan daha avantajlıdır?

·         İnternetten alışveriş yapılabilmesi için kapıda ödeme seçeneği yok denecek kadar azdır. Bu gün pek çok köklü firma kredi kartı ile alışverişe izin vermekte ve taksit avantajları sağlayabilmektedir. Netten alışveriş için neredeyse şarttır.
·         Taksitli çekim yapabilmek için gerekebilir.
·         Nakit para taşımanın dezavantajları düşünülürse tek kart kurtarıcı olabilir.

Bir kişide en fazla kaç tane kredi kartı bulunmalıdır?

Asıl olan işlerin rutin yürümesi için tek kart yeterlidir. Her kart her kurumda geçmiyor gibi düşünülüp değişik bankalardan kartlara talep gelebilmektedir. Kredi kartı başvurusu yapacakken daha aktif imkan sağlayan ve geniş yayılım göstermiş bankalar ile çalışmak daha mantıklı olabilir. Böylece her alanda geçen bir banka kartı ile her alanda rahatlıkla alış veriş imkanı tek kart ile yeterli olabilecektir. Limit belirlerken de yine gelir ile orantılı bir sistematik oluşturulmalıdır. Maaş karşılığında limit astronomik rakamlardan oluşturulursa ödeme imkanı olmayacak ve sonrasında sıkıntı büyüyecektir.
Kişi çok fazla kredi kartı kullanıyor ve birkaç banka ile çalışıyorsa hepsinin ekstresini tek banka gibi hesaplayıp ödeme planını o yönde oluşturmalıdır. Hesap kesim tarihlerini en olumlu zamana ayarlamalı ve hepsinin harcamasını kontrol altında tutmalıdır. Aksi halde değişik bankalara farklı borçlar dağ gibi büyüyüp, ödenememesi halinde pek çok banka ile muhatap olunarak büyük problemler yaşanabilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye