Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kredi Kartı Borcumu Nasıl Yapılandırırım

2 Şubat 2014 Pazar

kredi kartı borcumu nasıl yapılandırırım

Kredi kartı kullanan kişilerin çoğunun başından bir kere geçmiştir kredi kartı borcu. Kredi kartı kullanımında yapılan yanlışlar ya da istenmeyen maddi sıkışıklıklar borçların ödenmemesine yol açmaktadır. Bu durumda da çoğu kişinin aklına kredi kartı borcumu nasıl yapılandırırım sorusu gelmekte.

Her ne sebepten olursa olsun bir kere kredi kartı borcu ile karşılaşmışsanız bu durumdan kurtulmanız zordur. Çünkü kredi kartı borcunuzun birikme sebebi sizin maddi durumunuzun kötü olmasıdır. Maddi durumunuz kötüyken de bir anda kredi kartınızın borcunu kapatmak zordur. Bu durumda kredi kartı borcunu yapılandırma işlemine gidebilirsiniz. Kredi kartı yapılandırma işlemi sizlerin aylık ödeme tutarınızda düşmelere sebep olur ve daha az ödeyerek uzun vadede kredi kartı borcunuzu bitirebilirsiniz.


Ancak kredi kartı yapılandırma işlemi yapmak için ilk önce banka ile görüşmelisiniz. Bankaların takip servisi ile görüşerek durumunuzu açıklamalı ve kredi kartı borcunuzu ödeyemez durumda olduğunuzu bildirmelisiniz. Bu durumda iki seçenek karşınıza çıkacak. Birinci seçenek banka bütün borcunuzu yapılandıracaktır. İkinci seçenek ise asgari tutarı ödedikten sonra kalan borcunuzu taksitlere bölerek yapılandıracaklardır. İki durumda da toplam borcunuza faiz uygulanacağını unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye