Blogger tarafından desteklenmektedir.

KREDİ SİCİL AFFI ÇIKACAK MI?

25 Haziran 2013 Salı

KREDİ SİCİL AFFI ÇIKTI MI?www.kredinotu.org da detaylari öğrenin
Bir milyon kredi kartı borçlusuna af geliyor
Hükümet, prim borçlularından sonra kredi kartı kara listesindeki 1 milyon kişiye de af hazırlığında.
Mali sicil affı getirecek teklif yasalaşacak olursa, borcunu 3 ay içinde ödeyen kara listeden çıkarılacak.
SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının faizlerine af getiren hükümet, mali sıkıntı yüzünden kredi kartı borcu, karşılıksız çek ve ödenmeyen senetler nedeniyle Merkez Bankası’nın kara listesine girenleri de kurtarmaya hazırlanıyor. Bazı milletvekilleri Başbakan ile yaptıkları görüşmelerde ‘mali sicil affı’ konusunu gündeme getirdi.
BAŞBAKAN’DAN ONAY-KREDİ SİCİL AFFI ÇIKTI

Başbakan, sicil affına uygunluk verip, milletvekillerinin parti grup yönetimi ile konuşmasını istedi. Grubun onay vermesi sonrasında bazı milletvekilleri sicil affı ile ilgili hazırlık yapmaya başladı. Giresun Milletvekili Tarafından bu yönde bir teklif hazırladığı öğrenildi.
ESNAFI DA KAPSIYOR-BANKA KREDİ SİCİL AFFI
Teklif yasalaştığında, kredi kartı, ihtiyaç kredisi, karşılıksız çek ya da ödenmemiş senet borcu nedeniyle yasal takibe düşenler, bu borçlarını 3 (üç) ay içinde geri ödemeleri koşulu ile kara listeden çıkarılacak. Düzenlemeden 1 milyon (bir milyon) civarında tüccar, esnaf, işadamı, kart borçlusu yararlanacak. Mevcut düzenlemelere göre senet, çek, ihtiyaç kredisi ve ya kredi kartı, karşılıksız çek ya da ödenmemiş senet borcu olanlar kara listeye düşüyor ve bunlar hiçbir şekilde yeni kredi kullanamıyor. Borçları ödense bile kara listede isimleri kalmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye