Blogger tarafından desteklenmektedir.

2015 Kurban bayramı bankalar açık mı?

23 Eylül 2015 Çarşamba



2015 senesinde Kurban bayramı tarihleri 24-25-26 ve 27 Eylül tarihlerine gelmektedir.Bu tarihler  resmi tatil günleri olduğundan vardiyalı çalışan yada çalışma akışını sürdürmesi gereken iş yerleri dışında bir çok iş yeri resmi izinleri kullanarak çalışmayacaklardır.Kamu kurumları ise başbakanlık tarafından verilen izinle beraber kurban bayramından önceki haftaiçi günlerinde idari izinli sayılacaklarından kurban bayramının tatil süreci hafta sonu ile birleşerek 9 gün olarak netleşmiştir.
Arefe günü ise yarım gün resmi izin sürecine dahil edilmişken gene idari izinli olarak yarım gün eklenerek kamu kurumlarında tatile dahil edilmiştir.

İdari izinli süreci idari yönetim birimi tarafından verilen izin olduğundan firmaların yada kamu kurumlarının bu izinleri vermesi idari kadronun inisiyatifine bağlıdır.Bayram öncesi çalışması gereken kamu kurumları 21-22-23 Eylül tarihlerinde personellerini çalıştırabilir yada nöbetçi usulü çalışan bırakabilirler.

Bankalar ise kamu kurumu sayılmadıklarından merkez bankası da dahil olmak üzere 2015 kurban bayramında resmi tatil günlerinde kapalı olacaklardır.Televizyonlardan bildirildiği üzere idari izinle beraber 9 gün olarak belirlenen kurban bayramı tatil tarihleri arasında sadece 23 Eylül arefe yarım gün olmak üzere 24 Eylül , 25 Eylül ,26 Eylül ve 27 Eylül günlerinde resmi izinleri kullanacaklarından haftanın ilk 2 günü tam gün 3. Günü yarım gün olmak üzere hizmet vereceklerdir.
Bankaların Çarşamba günü öğleden sonra başlayan resmi tatil süreçlerinde bri çok bankacılık işlemi yapılmayacağından banka müşterilerinin işlemlerini özellikle de para transferi işlemlerini resmi tatil süreci başlamadan yapmaları gerekiyor.Çarşamba günü yarım gün hizmet verildiği için 12:00  hatta 11:00’den sonra yapılacak EFT işlemlerinin gerçekleşme tarihi bayramdan sonra ki ilk iş günü olan 28 Eylül tarihine kalabilir. Özellikle ödeme aktarımı , maaş yatırımı , fatura ödemesi gibi işlemlerin resmi tatilin başladığı 23 Eylül öğlen saatinden önce gerçekleştirilmesi hatta yoğunluk durumu göz önüne alınarak 1 gün öncesinden gerçekleştirilmesi olası gecikme durumu önleyeceğinden banka müşterilerinin bu tarihlere ve saatlere dikkat etmesini öneriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye