Blogger tarafından desteklenmektedir.

İş Bankası’ndan Kartsız Para Yatırma ve Çekme İşlemleri

1 Temmuz 2015 Çarşamba

ATM’lerden günümüzde o bankada hesabınız olsa da olmasa da para yatırmanız yada para çekmeniz mümkün. Özellikle çok fazla bankanın bulunmadığı kırsal yada tatil bölgelerinde acil para ihtiyaçları için sıkça kullanılan ATM’ler üzerinden bir yakınınızın gönderdiği ödemeyi çekebilir yada bir yakınınıza ödeme gönderebilirsiniz. Elbette ki bu işlemlerden ufak bir işlem ücreti alınmakta ancak banka şubelerinden yapılan işlemlere oranla daha uygun fiyatlı olan kart işlem menüleri bankaların ATM’lerinin efektif olarak kullanılmasına olanak tanıdığı için neredeyse tüm bankalar tarafından kullanılan bir işlem.

Kart işlem menüsü kullanımına ilk geçen bankalardan olan iş bankası geniş kullanım ağı ile her kesimde müşterilerine kullanım olanağı sunuyor.Tek tuşla ödeme gönderip alabileceğiniz iş bankası bankamatiklerinden 7/24 işlem yapılması mümkün.Üstelik para gönderme alma işlemleri sadece iş bankası hesapları arasında kısıtlı kalmıyor.Diğer banka hesaplarına da para gönderim alabiliyorsunuz.
Para yatırma işlemi için ekstradan bir cep telefonu uygulamasına ihtiyaç yok.Para yatırmak istediğiniz kişinin banka hesap bilgilerini girerek ödeme yada para transfer işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Eğer iş bankası kartınız yanınızda yoksa para çekebilmeniz için işcep uygulamasına ve QR kod okuyabilen bir telefona ihtiyacınız var. Bankamatik ekranında yer alan QR kodu okutarak bankadan kartınız olmadan da para çekme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak iş bankasında hesabınız yoksa bankadan size para transferi yapılabilmesi ne yazık ki mümkün olmuyor.Bu uygulama kartı yanında bulunmadığı halde hesabından para çekmek isteyen iş bankası müşterilerinin tercih ettiği bir uygulama olarak kullanılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye