Blogger tarafından desteklenmektedir.

SGK çocuk parası alma

19 Aralık 2014 Cuma


SGK çocuk parası alabilmek için yalnızca çalışılan kurumun muhasebe bölümüne beyan vermek yeterli olmaktadır. Devlet çalışan ve aynı zamanda çocuk sahibi olan kişilere çocuk parası adı altında yardım vermektedir. Bu yardımı verilen miktarın kişi tarafından daha kolay alınabilmesi için bu işlemi kişinin çalıştığı şirket yapmaktadır. Kişi net maaşının yanında çocuk parası da alır ve çalışılan kurumun çocuk parası ödemesi zorunludur.

Çocuk parası her yıl artarak çocuk sayısına göre değişir.Kişi yeni çocuk sahibi olmuş ve çocuk parası almak istiyorsa başvuru için çocuğun doğum raporunun muhasebe bölümünde beyan edilmesi SGK sistemine çocuklu olarak kayıt edilmesi gerekir. Kayıt gerçekleştikten sonra her ay maaşın yanında çocuk parası da alınabilir.

Çocuk parası çocuk doğduktan sonra başlayarak, çocuk 18 yaşına gelene kadar devam eder. Çocuk 18 yaşını doldurduktan sonra çocuk parası ödenmez. Çocuk parası ilk 6 ay farklı miktarlarda ödenmekte, 6 aydan 18 yaşına ulaşana kadar ödenen tutar yine değişmektedir. Şayet çocuk parası alınmak isteniyorsa çalışılan şirketin muhasebe birimi aracılığı ile SGK sistemine kayıt gerçekleştirilebilir.

Kaynak : http://www.kredinotu.org/sgk-cocuk-parasi-nasil-alinir/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye