Blogger tarafından desteklenmektedir.

Garanti Eft Saatleri

21 Aralık 2014 Pazar

 Hepimizin günlük hayatta gerçekleştirdiğimiz bu eylem,çalıştığınız sektöre bağlı olarak hafta 5-6 gibi bir sayıya ulaşabilir. Özellikle telefon bankacılığının pek tercih edilmediği bugünlerde EFT'nin hızlı bir fon transferi olduğunu söyleyebiliriz. Teknolojinin de ilerlemesi ile bizde artık internet bankacılığı kullanarak para transferlerimizi oldukça kolay gerçekleştirebiliyoruz. Hepsi neredeyse bi tık uzağımızda. 
 Elektronik fon transferi demektir. Kurumlar ve bireylerin sıklıkla kullandığı paranızı kendi bankanızdan başka bir bankaya aktarma eylemine de denir. EFT işlemlerini bankaya gidip gerçekleştirebilirsiniz, fakat hangi banka ile çalışıyorsanız müşteri hizmetlerine bağlanarak veya bankanıza gidip müşteri temsilcisi ile görüşerek alacağınız internet bankacılığı şifreniz ile evinizden kıpırdamadan paranızı kendi bankanızdan başka bir bankanın hesabına transfer etmeniz mümkün. Tabi ki tamamen ücretsiz değil, her banka kendi fiyat politikasına göre bir kesim ücreti alabilir. Bazı bankalar 2 tl olarak belirlerken,3 tl ve 6 tl olarak belirleyen bankalarda mevcut. Fakat şunu unutmayın resmi tatiller dışında hafta içi 08:00-17:00 arasında yaptığınız işlemler anlık olarak hesaplara yansıtılırken bu saatler dışında yapılan işlemler bir ertesi güne sarkabilir.

EFT VE HAVELE ARASINDAKİ BİLİNMEYEN FARKLAR

-Eft'nin onaylanma süresi havaleye nazaran daha kısadır.
-Eft işleminde girdiğiniz alıcı bilgileri havaleye nazaran daha kısadır.
-Eft ücreti havaleye göre daha pahalıdır,genellikle havale ücreti alınmaz.
-Eft ile farklı banka hesaplarınıza para gönderimi yapabilirsiniz,havale seçeneği ise sadece kendi bankanız arasındaki hesaplar için uygundur.


Garanti Eft Saatleri ve Ücretleri

*Cepbank EFT

Cepbank ile yaptığınız EFT işlemlerinden yaklaşık 2.75 TL ücret kesilmektedir.

*İnternet Bankacılığı EFT

İnternet bankacılığından yapılan EFT işlemleri 3.00 TL olarak ücretlendirilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye