Blogger tarafından desteklenmektedir.

EFT saatleri

21 Aralık 2014 Pazar


Eft işlemi gerçekleştirmek için bankaların belirlediği zaman dilimini kullanmak gerekmektedir. EFT saati geçtikten sonra yapılan işlemler bir sonraki iş gününe devreder.

Garanti Bankası EFT Saatleri

Garanti EFT saatleri sabah 08.00-17.15 arasında yapılmaktadır. 17.15’e kadar gerçekleştirilen işlemler aynı gün içerisinde diğer banka hesabına geçirilir. Fakat saat 17.15’i geçtikten sonra yapılan işlemler bir sonraki güne sarkar. Bu nedenle karşı banka hesabına geçirilmek istenen transfer 17.15’e kadar gerçekleştirilmelidir.


Akbank EFT saatleri 08.30-17.00 arasında gerçekleştirilmektedir. 17.00’a kadar gerçekleştirilecek işlemler aynı gün içerisinde muhatap banka hesabına ulaşır. EFT saati geçtikten sonra yapılan işlemler ise bir sonraki iş gününde ilgili banka hesabına geçer. İşlem Cuma 17.002dan sonra gerçekleşmişse hafta sonu geçtikten sonra gelen pazartesi günü transfer ilgili bankaya ulaşır.

EFT yapıldı ancak para hesaba geçmemişse ne yapılmalıdır?


Bazı durumlarda EFT saati geçmemiş olsa bile gerçekleştirilen işlem karşı bankaya ulaşmamış olabilir. Özellikle Eft saatleri geçtikten sonra uygulanan işlemlerde bu durum ile daha fazla karşılaşılmaktadır. Böyle bir durum karşısında ilk yapılması gereken ilgili banka ile iletişime geçmek olacaktır. İşlem esnasında yapılan bir hata transferin iptaline ya da gerçekleşmemesine neden olabilir. Detaylar incelendikten sonra her hangi bir hata bulunamamışsa karşı banka ile iletişime geçmek gerekir. Gerçekleştirilen işlemde her hangi bir hata bulunmuyorsa banka yetkilileri işlemi gerçekleştirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye