Blogger tarafından desteklenmektedir.

EFT Ücreti Almayan Bankalar

7 Kasım 2014 Cuma

EFT Nedir?

Elektronik Fon Transferi kelimelerinin ilk harfinden oluşan EFT bankalar arası gerçekleşen para transferlerini ifade etmektedir. Günümüzde artık bankaların çok daha aktif olarak kullanılmaya başlanması ile beraber EFT oranlarında da bariz bir yükselme yaşanmaktadır.

EFT ile Havale Arasındaki Fark Nedir?

Pek çok kişi havale ile EFT kavramlarını birbirine karıştırmaktadır. Her iki işlemde para transferi için kullanılan işlemler olmasına rağmen havale aynı bankanın farklı hesapları arasında gerçekleşirken EFT ise bankalar arası gerçekleşen para transferlerini ifade etmektedir.

EFT Nasıl Yapılır?

EFT yapmak için karşı tarafın IBAN numarasını bilmeniz yeterlidir. IBAN numarasının yanı sıra şube kodu ve hesap numarası ile de EFT yapılabilmektedir. EFT işlemi için banka şubelerini kullanabileceğiniz gibi dilerseniz internet bankacılığı üzerinden masrafsız ya da daha az masraf ödeyerek işleminizi gerçekleştirme imkânı bulunmaktadır. Banka şubesi üzerinden işleminizi gerçekleştirmek için size verilecek olan formu doldurmanız yeterli olurken internet şubesi üzerinden ise açılan pencerede yer alan bilgi alanlarını eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

Ücretsiz EFT Yapan Bankalar


Bankaların en çok ücret talep ettikleri işlemlerden biride EFT’dir. EFT ücreti bankalar arasında farklılık göstermekle beraber ücretsiz EFT hizmeti sunan bankalar da bulunmaktadır. Yeni bir bankacılık anlayışı ile hizmet veren ve Finansbank tarafından kurulan enpara.com sistemidir. Tüm bankacılık işlemlerini ücretsiz olarak yapan bu bankanın dışında ayrıca HSBC ve Kuveyt Türk bankaları da EFT işlemini internet üzerinden tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. 

Eft saatleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye