Blogger tarafından desteklenmektedir.

Swift Kodu Nedir?

7 Haziran 2014 Cumartesi

Bankalardan işlem yapanlar ve yurt dışı ile finansal iletişime geçenler swift kodu ismi ile haşir neşirdiler.  Uluslar arası bankacılık işlemi yapılacaksa bankalar swift kodu numarasına göre işlemleri takip ederler. Binlerce swift kodu arasında o işleme özel swift kodu olacaktır. Çünkü bankalar bu işleri takip ederken isimden ziyade bu kod numarası ile ilgileniyor olacaklardır.  Benzersiz çok sayıda swift kodu mevcuttur. Birbirinden tamamen farklı olan bu kodlar sayesinde işlemler ayrılacak ve özelleşecektir.
Bankanın var olabilecek swift koduna ek olarak yapılacak işlem için şubelerden de yine kod verilecektir. Yani bir banka için 1234 gibi bir swift kodundan bahsedilecek olunursa eklenecek 1234XX şubeye ait kodlanmış hali olabilecektir.  Swift kodu kullanılırken genellikle şube kodu da kullanılıyor olacaktır.
Swift Kodu Nasıl Kullanılır?
Yurt dışı ile bankacılık işlemi yapılacaksa kullanılacak olup işlemin yapılacağı saate dikkat edilmelidir. Çünkü bankacılık işlemi 17.00 a kadar yapılmış olursa yine aynı gün işleme konulabilecektir. Pek çok bankada bu sistem mevcut olacaktır. Burada bahsi geçen konu için şu şekilde açıklama yapılabilir; acil para aktarmak ve o gün ulaştırılmak isteniyorsa gün içerisinde 17: 00 a kadar işlem başlatılmalıdır. Çünkü internet bankacılığı ile de işleme koyulabileceği için geç saatlerde de swift kodu ile bu işlemler yapılmaktadır.  Sıra beklenmeyecek olması, kolay olması nedeni ile internet bankacılığı oldukça yaygın kullanılmaktadır.
 İşlemler yapılacakken bankaların alacağı komisyon tutarları değişkenlik gösterebilecektir. Bunun için banka işlemelerine başlamadan evvel kesilecek komisyon araştırılmalıdır. Aksi halde istenmeyen meblağlar ödenebilip, sıkıntı yaşanabilir. Yine banka şubeleri ile iletişime geçip aynı işlemler yüz yüze görüşmelerle de gerçekleştirilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye