Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kredi Kartı Sözleşmesini İmzalarken Nelere Dikkat Edilmeli?

4 Haziran 2014 Çarşamba

Kredi kartı çıkartırken nelere dikkat etmek gerekir?
Bankalardan kredi kartı talebi hemen herkesin arzu ettiği ve başvurduğu bir yöntemdir. Bu kartlar çıkartılacakken uzun sayfalar karşımıza çıkar ve aceleci tavrımız bu sayfaların okunmasının önüne geçer. Lakin sonrasında sıkıntı yaşayıp müşkül durumlar yaşamamak için nüsha en az bir kere açıklayıcı ve anlayıcı tavırla okunmalıdır. Aksi halde geçiştirilmiş bir şekilde, farkında olunmadan ödeme tutarları ile ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Her bir noktası ayrıca okunarak ‘’anladım kabul ediyorum ‘’ şeklinde imzaya gitmek gerekir.
Neden imza atacakken okumamız bu denli önemli?
Kredi kartını çıkaracakken bankalar çoğu zaman imzalanacak evrakları posta aracılığı ile gönderir. Kurye ile fazlaca muhatap olmak istenmeyeceği ve akışın hızlı şekilde devamı için kolaylıkla imzadan geçebilmesi için bankalar bu yöntemi daha çok tercih etmektedir. Lakin yine aceleci olmamak ve tüm planlamayı dikkatli şekilde okumak gerekir.
Hangi maddeler bizim için önem arz eder?
·         Kredi kartının yıllık ödeneği; aidat adı altında yıllık bir hesap çıkarılmış olacaktır. Size uymayan abartı bir rakam varsa bunu iyi değerlendirmek gerekir.
·         Kredi kartında karşılaşılacak faiz tutarları; bankanın kart sahibine keseceği faiz tutarları incelenmelidir. Henüz yol yakınken ve imza atmamışken bilinçlice okuyup hesapsız faiz oranlarına okey vermemek için önemlidir.
·         Kart için belirlenmiş asgari ödeme miktarı; bankadan alınacak kredi kartında imza atmadan önce ödenecek asgari tutarlar değerlendirilmelidir. Fahiş ücretler ile ileride sorun yaşamamak adına diğer bankalarla da kıyas yapılabilir.


Kredi kartı çıkartırken sözleşme imzası okunmadan atılmış olunursa; aidat, asgari ödeme ve faiz oranları can yakıcı olabilir. Özellikle imzadan sonra kesilebilecek aidat tutarı ile sıkıntı yaşanabilecek ve geri dönüşü olmayacaktır. Posta yolu ile geçiştirici tavır sergileniyorsa dahi okumak istenmeli ve tutarları anladıktan sonra bilinçli imza atılmalıdır. Günümüzde bu anlamda fazlasıyla mağdur şikayetçi olmaktadır. Evvela tüm çalışılabilecek bankalar için kıyaslama yapılmalı, bize en çok yarar sağlayabilecek bankalar ile kredi alışverişi yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye