Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kredi Çekme Yaşı

4 Haziran 2014 Çarşamba

Kredi Çekmek İçin Yaş Önemli Mi?
Belirli bir erginliğe ulaşmış her birey finansal anlamda desteğe ihtiyaç duyabilir. Bu gün bankalar kolaylıkla kişilere kredi çıkarabilmekte ve zorlu günler bu finansal destek ile atlatılabilmektedir. Ancak bunun için bir yaş sınırı var mıdır? Şartlar nelerdir? Özellikle yaşı genç olup ta kredi ihtiyacı varsa sorular daha belirginleşerek arayış başlamaktadır.
19 yaşındayım Kredi Çekebilir Miyim?
Bankaların çoğu kredi için 25 ila 35 yaş aralığını en uygun görür.  Bu yaş aralığı kişinin bilinçli olduğu ve en verimli çalıştığı dönemlerdir. Bunun için genellikle 19 yaş kredi çekebilmek için pek uygun bir yaş değildir. 19 yaşındaki bir insan daha önce banka ile çalışmamış olma ihtimalinden dolayı güven duygusu pekişmemiş olacaktır. Ödemeyi düzenli yapıp yapmayacağı hakkında banka fikir sahibi olmak ister. Zaten bankadan kredi çekecekken bankalar kredi notu ile gelir durumlarını bilmek isterler. Bu anlamda maaşı yüksek olan ve daha önce bankalar ile çalışmış olup düzenli ödeme yapabilmiş kişilerin yıldızı oldukça parlaktır. Eğer şahıs 19 yaşında ve kredi ihtiyacı varsa yapılabilecek şeylerin neler olabileceği düşünülebilir.
19 yaşındayım Kredi Çekebilmek İçin Neler Yapabilirim?

Genç yaşta böyle bir ihtiyaç doğmuşsa ve banka güven duyamadığı için gence kredi çıkarmıyorsa yapılabilecek ilk şey; bankadan kredi kartı almak olabilir. Bu kartı düzenli olarak kullanıp ödemelerini düzenli olarak yapmak güven duygusunu pekiştirir. Böylelikle gerekli olgunluğa ulaşılmış olduğu ve sorumluluk alabilecek yaşta olduğu kanıksatılır. Bu olumlu puan ile bankadan kredi talep ediyor olmak artı puan kazandıracaktır. Banka ile sorunsuz çalışmış 19 yaşındaki bir bireyde olumlu kredi notu sayesinde kredi çekebilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye