Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ev Kredimi Ödeyemiyorum Ne Yapmam Gerekir?

4 Haziran 2014 Çarşamba

Kredi ile ev almaya çalışırken karşılaşılan maddi olumsuzluk nedenlerinden dolayı ödemeler sekteye uğrayabilir. Hesapta olmayan yüklü bir gider tüm sistemi bozup ödemelerin aksamasına neden olabilir. Günümüzde ev sahibi olmak isteyen pek çok insan bankalardan finansal desteğe ihtiyaç duymaktadır. Maaşın üçte birlik bölümünün ödenme şekli ile oluşturulan ve ödeme zamanı maaşa göre ayarlanan bu taksitlerin gününde ödenmesi bankada olumlu itibar bıraktırır. Zamanında ödemek ve aksatmadan taksitleri karşılayabilmek oldukça hoş intibalar bırakır. Ancak her hangi bir ekstra durum ev kredisi taksitinin ödenebilmesine engel olabilir. Bu durumda vakit kaybı yaşanmaksızın çalışılan banka ile görüşmek ve durumu izah etmek gerekir. Banka uzun zamandır olumlu şekilde çalışma gerçekleştirdiği müşterisine büyük ihtimalle yardımcı seçenekler sunabilecektir.

Bu durumda neler yapılabilir?

Yeni giderler, maddi kayıplar, kazanç ve ev kredi taksiti masaya yatırılarak yeniden ödeme programı oluşturulabilir. Banka ile karşılıklı olan olumlu iletişim her zaman kişiye destek sağlayacaktır. Yeni düzenleme ile eski sistemde ödenmesi mümkün olmayan taksit tutarları düşürülebilir. Müşterinin geliri ve gideri yeniden göz önüne alınarak taksit ödeme gününde yahut ödeme miktarında değişikliğe gidilebilir.

Banka ne zamana kadar idare yoluna gider?


Ev kredisi ödenemiyor ve banka ile iletişimden uzak kalınıyor ise banka öncelikle müşterisini uyarmak isteyecektir. Birkaç taksit ödenmemiş ise müşteri temsilcisi müşterisi ile görüşüp durum değerlendirmesi yapmak isteyebilir. Ancak 90 günü aşacak ödeme gecikmelerinde genellikle pek çok banka müşterisine hukuki anlamda ulaşmak isteyebilir. Eğer müşteri ev kredisini ödeyemeyecek duruma gelmiş ise bankanın bu mecburi tutumu ile karşılaşmaması için yenilikçi çözümler aramak gerekir. Aksi halde kazanılmış ev, hukuki yollarla kaybedilebilir. Bunun için ödemeyle ilgili sıkıntı henüz başlamışken çözüm şekilleri de oluşturulmalıdır. Eğer geçici bir durum ise birkaç ay banka gecikmeyi idare edebilir. Lakin geniş vadede bu kredinin bu sistemde ödenemeyeceği tespit ediliyor ise muhakkak banka ile görüşüp yasal işlemler başlatılmadan ödeme programında değişiklik talep edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye