Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bireysel Kredimi Ödeyemezsem Ne Olur?

4 Haziran 2014 Çarşamba

Kredimi neden zamanında ödemeliyim?

Bankalardan çektiğimiz bireysel kredilerin taksitlerini gününde ödeyebilmek önemlidir. Çekimlerimizi buna göre yapmak ve ödeme gücümüze göre finansal destek sağlamamız gerekir. Her ayın belirli gününde ödenmesi gereken tutar ödenmez ise bir sonraki aya devreder. Ve bu arada bir miktar gecikme faizi yüklenir.  Kredi taksitinde gecikme birkaç aylık süre ile bu şekilde idare olunabilir. Lakin 90 günü aşan gecikme mevcutsa banka müşterisi ile iletişime geçerek avukat yolu ile alınabilme ihtimali için uyarı bildirir. Bu arada müşteri geriye dönük olarak taksitlerden yatırabilir. 90 günü aşan borç taksitleri için ise ilgili banka müşteriye daha ağır yaptırımla gidebilecektir.

Bireysel kredimi ödeyemezsem ne olur?

Şayet kişi çektiği krediyi ödeyemeyecek müşkül duruma düşmüş ise 90 gün gibi bir zaman banka idare yoluna giderek faiz aktarması yapar. Sonrasında uyarı ile devreye girerek hukuki sürecin başlayacağını müşterisine bildirir. Yine ödeme durumunun olmaması halinde banka hukuki süreci başlatır. Bu arada uyarı esnasında bir ya da birkaç taksit ödeme imkanı oluşmuş ise bir süreliğine süreçte olumlu adım attırtabilir. Lakin 90 günü aşmış ve hiçbir gelişme yaşanamamış durumlarda banka son bir haftalık süreç tanıyarak borcun bu kez tamamının ödenmesini talep eder.
Bu arada ödeme yapılamayacak durum varsa icra yolu ile alınma ihtimali doğar. Banka için çalışan avukat bireysel kredi ödenememesi halinde devreye girerek icra takibi başlatır. Maaşla çalışma durumu söz konusu ise maaşın dörtte birlik bölümü banka tarafından yasal olarak tahsil edilmeye başlanacaktır. Bu durum kişinin bankaya olan borcunun bitmesine kadar devam eder. Banka tam anlamıyla borcun bitiminde müşteriyi kara listeye alır ve olumsuz düşünceler oluşur.

Tüm bunlar değerlendirilecek olursa bankadan bireysel kredi çekileceği zaman;  karşılığında ödeme gücünün olup olmadığı analiz edilmelidir. Böyle olumsuz durumlarla karşılaşmamak için çekeceğimiz kredinin karşılığının olmasını düşünmemiz gerekir. En kötü ihtimalle ödeyememe durumunda gözden çıkabileceğimiz bir gayri menkulümüz ya da taksitleri ödeyebileceğimiz iyi bir maaşımızın olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye