Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bireysel Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır?

7 Haziran 2014 Cumartesi

Bireysek emeklilik çağımızda fazlaca önem taşımaya başlamıştır. İnsanlar ileriki zamanlarda konforlu hayat şartları yaşayabilmek adına genç iken bireysel emeklilik ile tanışmak istemekte ve emeklilik döneminde rahat etmek istemektedir. Bu konuya ait pek çok soru işareti bulunmaktadır. Bireysel emeklilik yaşı nedir ve imkanlar nasıldır. Bunların yanı sıra prim ödemeleri nasıl olacak gibi çoğu düşünce beyinlerde dolaşabilmektedir.
Bireysel emeklilik için şirket araştırmak ile işe başlanabilir. Bu gün pek çok şirket bireysel emeklilik planı ile kişilere hizmet sunmaktadır. Emekli olabilmek için ne kadar prim ödeneceği konusuna gelinecek olursa; en az kişi on yıl bu ödemeyi yapacaktır. Devlet katkısının bireysel emeklilik için sağlayabileceği faydalarda vardır.
Bir şirket için en az on yıl süre ile prim ödeniyor olması ilk şarttır. Bu başka şirket ile tekrar çalışılamayacağı anlamına gelmez. Yani başka bir şirket için yine, yeniden on yıllık prim ödenmesi de tercihe kalmıştır. Bir firmadan emeklilik için on yıllık süreç doldurulmuş ise diğer firmaya bu durum bildirilmelidir.
Bireysel emeklilik hakkına sahip olabilmek için yaş kriteri 56 olarak tespit edilmiştir. Yani bir şirket için on yıllık prim ödemesi tamamlamış ve 56 yaşına gelmiş kişi bireysel emeklilik hakkına sahip olabilecektir.
Bireysel Emeklilikten Nasıl Faydalanabilirim?
Emekli olmayı hak etmiş kişi bu hakkını maaş çeker gibi aylık harcırah ile sağlayabilir. Yani uzun vadede rahat etmek için emekli aylığı çeker gibi düzenli olarak bölüntülü çekebilir. Böylelikle standart bir hayata sahip olup uzun vadede rahat eder. Diğer yandan belirli bir miktarını toplu alıp kalanını maaş gibi çekebilmekte mümkündür. Çalışılacak olan şirket ile konuşup en uygun seçenek kişiye göre belirlenebilir.
Bireysel emeklilik gerçekleştiği vakit kişi arzu ederse parasının hepsini bir kerede alabilecek ve toplu alım ile toplu olarak ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. Bireysel emeklilik fikri varsa kişiye en uygun şirket tespiti için araştırı yapmak ve en cazip seçenek sunan ile anlaşma sağlamak gerekir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye