Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kredi Kartı ve Banka Kartı Arasındaki Farklar

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Günümüzde nakit para taşıma devri kapanmış görünmektedir. Gerek kredi kartlarımızla gerekse banka kartlarımızla her yerde rahatlıkla alış veriş yapabilmekteyiz. Yapacağımız işe, kazandığımız paraya göre banka bize kolaylıkla kredi kartı imkanı sağlayabilmektedir. Diğer yandan banka kartı ise yaptığımız iş karşılığı elimizde olan paranın bankadaki karşılığıdır. Kredi kartından yapacağımız çekimleri hesap kesim tarihinden sonra öderiz ve taksitlere böldürebiliriz. Buna karşılık banka kartımızla yapacağımız alışverişleri zaten kartımızda var olan paramızla nakit ödemiş oluruz ve taksite böldürme şansımız olmaz.

Bankamatik kartlarla neler yapabiliriz?
·         
  •        Pos cihazları aracılığı ile ürün tutarını ödeme
  • ·         ATM den nakit çekme
  • ·         ATM den fatura yatırma, havale, EFT ve para yatırma
  • ·         Yapılan alışverişlerin karşılığında puan kazanma
  • ·         İnternet ortamından alışveriş yapabilme


Bankamatik kartına kimler sahip olabilir?

Arzu eden herkes bankamatik kartına sahip olabilecektir.

Kredi kartı ile neler yapabiliriz?

Kredi kartımız ile banka kartla yapılabilecek her şey kolaylıkla yapılabilir. Bunun yanı sıra taksitlendirme imkanı da vardır. Yapılan alışverişin mağazası hangi bankalar ile anlaşmışsa ona göre taksitlendirme seçeneği sağlayabilir.  Kredi kartından önce harcama yapılabileceği için ön ödeme gibi algılanabilir. İçerisine yüklediğimiz parayı önceden kullanmak yerine parayı önce harcayıp, sonra ödemeyi yapmak gibi de düşünülebilir.  Ayrıca sahip olacağımız kredi kartlarımız ile ihtiyacımız anında nakit parada talep edebiliriz. Bunun karşılığında banka miktara göre faiz belirleyerek bilgi verecektir.

Kredi kartlarına nasıl sahip olabiliriz?


Kredi kartı alırken mağazaların daha çok anlaşma sağladığı bankalara yönlenmek kullanılırlığını artıracaktır. Alabilmek adına ilgili bankaya önce başvuru yapmak gerekir. Hak sahibi olmak ve limit belirleyebilmek adına bir takım gereklilik aranacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye