Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Kredi kartı ile alışveriş çağımızın en çok başvurulan ödeme şeklidir. Nakit taşımak istemeyenler, maaşı ile harcamalarını hesap kesim tarihine göre ayarlayanlar ve bunu alışkanlık haline getirenler kimi zaman şuursuzca alış veriş yapabilmektedir. Önlem alınmadığı zaman limit yüksek diye çekimler fazlalaşmakta ve ödeme planı bütçeye uymamaktadır. ‘’Ayağını yorganına göre uzat ‘’mantığı bazen kural olmaktan çıkmakta ve ödeme planı düşünülmeden limite göre yüksek harcamalar yapılmaktadır.

Bankalar kart sahiplerinin fikrini almadan limit yükseltebilmekte bu da kişinin özgüvenini yükselterek harcama potansiyelini etkilemektedir. Burada banka ’’ otomatik olarak kart limiti yükselsin ‘’ seçeneği ile müşterinin onayını önceden almış olmaktadır. Hal böyle olunca düzenli ödemesini yapan ve aktarma gerçekleştirmeden harcama tutarını ödeyebilen müşterilerin sağladığı güven ile banka otomatik olarak limiti yükseltebilmektedir. Kimi zaman müşteri bundan rahatsız olur ve limit düşürülmesi için talepte bulunmak ister. Bu aşamada kredi kartı limiti nasıl düşürülür fikri açığa çıkar.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?

Seçeneklerden birisi kart sahibinin en yakın banka şubesine uğraması ve yükseltilen limitin inisiyatifi dışında olduğunu söyleyerek, bu yetkinin kaldırılmasının talebi ile gerçekleşebilir. Banka görevlisi ile görüşme sonunda kolayca çözümlenebilip limit istenilen düzeye çekilebilir.


Seçeneklerden bir diğer ise internet banka şubeciliği ile çözmeye çalışmaktır. Pek çok bankanın var olan bu hizmeti ile gerekli bilgiler sisteme girilerek kredi kartı limit düşürülmesi seçeneği tercih edilebilir. Ayrıca otomatik limit yükseltme talimatına da son verilerek müşterinin haberi olmadan yükseltme durumunun önüne geçilmesi tercih edilmelidir.


Kredi kartı limitinin düşürülmesinde sözel ifadeye başvurmak isteyen diğer müşteriler içinde yine müşteri servisi telefon numaraları çözüm olabilir. Telefon ucundaki temsilci ile gerekli bilgiler paylaşılarak ve varsa bu anlamda şikayet dile getirilerek limitte düşürülme sağlanabilir. Ayrıca yine otomatik yükseltilme seçeneği önceden kabul görülmüş ise bunun iptali içinde istek yapılmalıdır. Eğer böyle bir istek yapılırsa ilerleyen zamanlarda müşterinin bilgisi olmadan tekrar kredi kartı limiti yükseltilmesi yapılmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye