Blogger tarafından desteklenmektedir.

İnternetten Alışveriş Güvenli mi?

18 Mayıs 2014 Pazar

İnternetten Alış Veriş Tutkusu Güvenlik Sorularına Çözüm Arıyor!
Günümüzün çılgınlığı alışveriş, internetten de çok kolay yapılabilir hale gelmiştir. Sosyal medyanın yaygın olarak kullanılması ile internetten alışverişin reklamı çok daha rahat yapabilir hale getirmiştir. Vakti olmayanlar için ve başkasında görüp beğenenler için internetten alışveriş çok daha caziptir. Giysiler, ev eşyaları, araba ürünleri, kozmetik, besin maddeleri ve bebek ürünleri gibi pek çok seçeneği ev konforunda bulup, az zaman ayırmak bu alışverişin yıldızını parlatmıştır.
Peki, İnternetten Alışveriş Sanıldığı Gibi Tehlikeli Mi?
Güvenilir sitelerin kendilerine uygun güvenlik piramitleri vardır. Müşteri memnuniyeti, geri iade koşulları, kargo seçenekleri ve banka kartı girişleri için müşterilere garanti sağlayabilmektedir. Bunun için tüketicilerin bilinçli ve hassas davranmaları gerekir. Her adres doğru adres olmayabilir.
Güven duygusunun çağımızda çok azaldığı bariz bir gerçektir. Yapılan dolandırıcılıklar, mağdur olan insanlardan dolayı kişiler bir siteye güven duymakta çelişki yaşamakta ve kredi kartı ile çekim yapacakken ön yargılı yaklaşmaktadır. Özellikle yüklü çekimlerde soru işaretleri daha büyüyerek vazgeçişler çok olmaktadır. Lakin zaman sıkıntısı olan ve masa başından alışveriş yapmak isteyenler için belli başlı kurallara dikkat edilirse sıkıntı olmayacağı bildirilebilir.

İnternetten Alışveriş Nasıl Güvenli Olabilir?

Nelere Dikkat Edeceğiz;
·        
SSitelerin en çok aranan özelliği SSL sertifikasının olup olmadığı olacaktır. Müşteri muhakkak bunu sorgulamalı ve varsa alışverişini başlatmalıdır.
·         Kredi kartı ile çekim yapmadan önce alınacak ürünün tüm özellikleri ayrıntılı incelenmelidir. Alışveriş öncesinde müşteri ve üretici arasında nasıl sorumluluk paylaşımı yapılmış bakılmalıdır. İade koşulları, taksit seçenekleri, kargo ücreti ve teslimatla ilgili tüm detaylar değerlendirilmelidir.

·         3 D şifreleme diye bir sistem aranmalıdır. Bu sisteme göre kart sahibi çekim yapacakken karşı taraftan doğrulama mesajının telefona ulaşması beklenmelidir.  İyi niyet sahibi olan ve müşterisini memnun etme garantisi veren sitelerde bu koşul ile samimiyet kazandırılmaktadır. Mail ile ya da telefon numarasına gelebilecek olan doğrulama mesajı sayesinde müşteri kart üzerindeki yetkilerin kendinde olduğunu bilecek ve güvenli bir alışveriş gerçekleştirebileceği için endişe taşımayacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye