Blogger tarafından desteklenmektedir.

Merkez Bankası Kara Liste Nedir

4 Nisan 2014 Cuma

Çok fazla verilecek Merkez Bankası'nın sordu Kara Liste nedir sorusuna cevap ediliyor ; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından , kendi kredi ödemeleri ya da çek ve sorun listesinde yaşayan insanlar ile ilgili notlar ödemelerinde insanlar , bir takip düzenlenmiştir . Kredileri ve kredi kartı borç ödeme ve Merkez Bankası ve Kredi Kayıt Bürosu tarafından sorunların durumunda yaşayan müşterilerine takipte kısa bir gecikme kaydedilen isimler listesidir .

Krediler veya kredi kartı borç düzenli olarak da Kara Listesi olarak bilinen Merkez Bankası adını içeren kara liste ödemek insanlar çekiyor . Merkez Bankası ve Kredi Kayıt Bürosu sırasında kredi veya talep krediler bu yönde referans cevaplar incelendiğinde bu kayıtlardan kredi , kredi kartları , çekler ve senetler uygulama ve tüm banka geçmişleri için tüm yeni talep tarafından düzenlenen verilmektedir . Bir kredi başvurusu alma negatif sonuç oldukça zor olmasına rağmen çok sert listeden kara liste adı geçen kişinin bir kredi politikası izlenmedik ada göre , silinmediği sürece .


Bankalar ve Merkez Bankası ile her kökenden bir havuz sistemi İnsanlar Kredi Bürosu tarafından toplanan ,Merkez Bankası, sadece negatif bilgi topluyor . Ancak, yalnızca sorunlu Kredi Bürosu insanların değil, tüm kredi işlemleri , kredi kartı ödemeleri ve geri ödemeler hareketleri toplar hakkında bilgileri kaydeder .

Çünkü bu listenin kara listeye alınacağını Merkez Bankası tarafından tutulan bütün olumsuz bilgi denir. Bütün bu olumsuz bilgiler 5 yıl boyunca Merkez Bankası tarafından saklanır . Önce bu bilgilerin kapatılması ve kaldırılması için beş yıl bankalar ulaşması için izin bile borç sorununu ödeyin.

Tekrar haklı kara liste girin ve düzenlemeyi yeniden kayıt için gitmek çok zor ise . Ada kullanmak için bir kişinin kredi veya kredi kartı almak için listede arazi mümkün değildir . Bu nedenle , banka borç kara listeye önlemek ve bankalar ve dikkat ile düzenli olarak yapılmaktadır çalışmaların tüm ödemek için son derece ödemli olduğunu. Aksi takdirde, borcun 5 yıl sonra temizlenmiş ve yeniden temizlenmesi için bankalarla çalışma sicili beklenebilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye