Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kara Listedekilere Kredi

15 Mart 2014 Cumartesi


Bankaların kredili ürünlerinden yararlandıktan sonra ödemelerinde sorunlar çıkan ve kara listeye alınanlar banka ürünlerinden yararlanma konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu kişiler borçlarının tamamını kapatsalar dahi uzun bir süre kara listeden çıkamamaktadır. Bu duruma rağmen kara listedekilere kredi veren bankaların olup olmadığı merak edilmektedir.
Kara liste, Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulur. Eğer kara listeye girmişseniz bu KKB tarafından diğer bankalara bildirilir. Siz bankaya kredi başvurusu yaptığınızda banka kredi sicil raporunuzu çıkarır ve sizin kara listede de olup olmadığınızı anlar. Ülkemizde çoğu banka kara listede olanlara kredi vermemektedir. Bu yüzden de çoğu kişi kara listeye girdikten sonra tekrardan kredi kullanmayı hayal bile etmez.
Kara listede olunmasına rağmen kredi kullanılıp kullanılmaması ise tamamen bankaya bağlıdır. Banka kredileri kendi bünyesinde onaylar ve özgürce herkese kredi verebilirler. Bu yüzden eğer banka isterse kara listede olanlara da kredi verebilmektedir. Tabi bu yazıldığı gibi kolay değildir. Banka bu durumda büyük ihtimal çok ağır şartlar altında kredi sunacaktır. Böyle bir şansınız olsa dahi kredi ödeme planını iyi hesaplamalısınız.
 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye