Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ek Hesap Nedir?

15 Mart 2014 Cumartesi


İnsanlar nakit ihtiyaçlarını çeşitli yollarla giderebilmektedir. Çoğu zaman bu ihtiyacı gidermek için borç alsa da bazı zamanlar borç almak kolay olmamaktadır. Bu durumlarda ise bankalar bizlerin yardımına koşar. Bankaların bize sunduğu ve acil nakit ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz ürünlerinden biri de ek hesaptır. Peki, ek hesap nedir?
Ek hesap, bankaların müşterilerine sunduğu kredili mevduat hesabıdır. Bu hesap sayesinde hesabınızda para olmadığı zamanlarda da nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ek hesap, vadesiz hesabınıza tanımlanır ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Ek hesap limitinizi ise banka belirlemektedir. Banka gelirinize göre ek hesap limitinizi belirleyecektir.

Ek hesap başvurusu yapmak için bankanıza ek hesap başvurusu yapmanız yeterlidir. Ek hesap başvurusu yaparken gelir belgeniz ve nüfus cüzdanınız ile başvurmanız yeterlidir. Ek hesap kredili hesap olduğu için banka risk raporunuzu inceleyecektir ve sonra onaylayacaktır. Buradan da anlaşıldığı gibi ek hesap ürününden yararlanmak kredi notunuzun yüksek olması gerekmektedir. Kredi notunuz ek hesap açmak için yeterli seviyede ise banka başvurunuzu onaylar ve gelir durumunuza göre limitinizi belirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye