Blogger tarafından desteklenmektedir.

KREDİ ÇEKEBİLMEK İÇİN KREDİ NOTUNUZ YETMEZ

24 Mayıs 2013 Cuma

  Sevgili okuyucularımız eminim ki sitemizi sürekli ziyaret sebebiniz kredi notunuzu öğrenme doğrultusunda olmaktadır.Sizlere bugün kredinizin onaylanması için sadece kredi notunuzun yüksek olması gerekmediğini,geliriniz gideriniz birbirine denk olmasıyla bile alakalı olduğunu anlatmaya çalışacağım.
   Hepimizin bildiği gibi son günlerde kredi notu deyince akıllarda bir çok şeyin canladığını ve bunların başında bankadan çekmek istediğimiz kredinin onaylanması düşüncesi başta gelmekte olduğundan,herkes için kredi notu kelimesi çok anlamlı bir önem kazanmıştır.Peki nedir bu kredi notu?Kredi notumuz düşük diye niye kredi vermiyorlar?
   Kredi notu;kredi kayıt bürosu diye var olan bir özel şirketin,insanların hayatındaki finansal dengelerini bankalara aktarmak için kurulmuş bir şirket olduğunu söyleyebiliriz.
    Bu şirketin birinci temek kuralı gizlilik olduğundan ilk zamanlar sadece bankaların görebildiği bir sistemi kullanıyorlardı ve siz bankaya kredi çekmeye gittiğinizde,bankacı ilk iş olarak sizin kredi notunuza bakması oluyordu.
    Peki şimdi ne oldu bakmıyorlar mı diyorsunuz?Bakmazlar mı hiç?eskiden sadece bankaların görebildiği bu sistemi şimdi kişiye para karşılığı satmaya bile başladılar,yani herkes kredi notunu öğrenebilir bir birey haline geldi.Özel bir mağazaya mobilya lamaya gidiyorsunuz direk onlar bile bankadaki borcunuza varana kadar görebilir bir duruma geldi.Bu yüzden herkes attığı adıma daha da dikkat etmeye mecbur bir duruma girdi.Size şu kadar söyleyeceğim:yakında ev kiralamak için ev sahibiniz bile sizden kredi notunuzu talep edecek,bu yüzden herkesin attığı adıma çok dikkat ederek atması gerekiyor.
  Gelelim asıl konumuza:kredi çekebilmek için kredi notunuz yetmez demiştik başlığımızda;; çünkü kredi notunuz sonrası son bir banka politikaları değerlendirmesi olduğunu unutmayınız,size küçük bir örnek olarak kendimi veriyorum kredi notum 1125 ama banka krediyi onaylamadı.Aslında kredi çekmek için 625 puanın üstünde olmanız yetiyor..
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Hgs -Hgs Sorgulama -Hgs Bakiye